woensdag 5 september 2012

A4, A5 en A6: Aanmelden beroepenvoorlichting

Op woensdagmiddag 31 oktober en donderdagmiddag 1 november 2012  vindt de Provinciale Beroepenvoorlichting plaats op de hogescholen (NHL en Stenden) in Leeuwarden. Je kunt dan voorlichtingen bezoeken van de meest gangbare studierichtingen op hbo’s en universiteiten.
Het bezoeken van de Provinciale beroepenvoorlichting is verplicht voor alle leerlingen in atheneum 4. Voor de lessen OSB moet je minimaal 2 voorlichtingen bezoeken. De leerlingen uit atheneum 5 en 6 mogen de voorlichting ook bezoeken; maak er gebruik van! Leerlingen die de voorlichtingsdagen bezoeken, zijn voor die middag vrijgesteld van lessen. Leerlingen die niet gaan, hebben volgens het rooster les. 

De komende dagen krijg je van je mentor een folder met daarin een overzicht van alle opleidingen die aangeboden worden tijdens de voorlichting. Je kunt je digitaal aanmelden van 5 t/m 21 september. Op de site vind je ook een overzicht van de opleidingen.

Ga naar www.beroepenvoorlichting.com om je aan te melden.
Hieronder kun je lezen hoe het aanmelden in zijn werk gaat en wat de schoolcode is die je nodig hebt.  

Werkwijze aanmelden Provinciale Beroepenvoorlichting
De voorlichtingen vinden plaats op de NHL Hogeschool, Rengerslaan 10 en Stenden Hogeschool, Rengerslaan 8 te Leeuwarden.
Om je op te geven, en dat kan alleen via internet, ga je als volgt te werk:
1.    Ga naar www.beroepenvoorlichting.com;
2.    Klik op je school, CSG Comenius;
3.    Ga naar registreren (boven in het menu);
4.    Je vult de schoolcode in: 5a8khMPN;  
5.    Je vult je gegevens in;
6.    Je zoekt maximaal drie voorlichtingen per middag uit van het overzicht dat op de blauwe folder staat of dat je vindt op de website van de beroepenvoorlichting (kijk bij voorlichtingen). In de folder en op de site kun je lezen op welke dag de voorlichting wordt gegeven en of de voorlichting bedoeld is voor vwo of havo/vwo. Let er dus op dat je  bij de juiste dag en in de juiste kolom kijkt qua vooropleiding! Per pagina is de linker kolom de vwo-kolom en de rechter kolom de havo/vwo-kolom. Je klikt je keuze aan. Vergeet niet daarna op te slaan;
7.    Aanmelden kan van 5 t/m uiterlijk 21 september 2012. Daarna wordt de site gesloten en is inschrijving niet meer mogelijk. Je mentor en je decaan kunnen daar ook niets aan doen.

Wil je meer informatie over een bepaalde studie, kijk dan op
www.studiekeuze123.nl.
In tegenstelling tot vorig jaar, zijn er dit jaar voor jou geen kosten aan de voorlichting verbonden.
Ik wens je een informatieve beroepenvoorlichting toe.
Met vriendelijke groet,
T. Kingma
Decaan bovenbouw havo en atheneum