donderdag 6 februari 2014

A56 Webklassen Rijksuniversiteit Groningen

De Scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen organiseert in het voorjaar van 2014 weer webklassen voor scholieren. Een webklas is een door de RUG gemaakte cursus in een digitale leeromgeving (Nestor), speciaal voor scholieren. Leerlingen kunnen in zo’n cursus in ongeveer tien studielasturen kennismaken met een wetenschappelijke studie.

Scholieren die deelnemen aan de webklassen krijgen echte lesstof uit het eerste jaar van een RUG bachelor opleiding. Ze krijgen bijvoorbeeld teksten te lezen, maken opdrachten, of voeren een digitale discussie met docent en medeleerlingen. In enkele webklassen volgen de scholieren online hoorcolleges, in andere is de mogelijkheid om te chatten met docenten. Wanneer de deelname van leerlingen als voldoende wordt beoordeeld krijgen zij een certificaat. Zo'n certificaat kan goed van pas komen als je jezelf moet profileren bij een selectiestudie.
Op dit moment biedt de RUG vijfentwintig webklassen aan.
Tot en met 21 februari staat de inschrijving van de webklassen open voor iedereen die er aan deel wil nemen. Let wel op, voor sommige webklassen geldt een maximum aantal deelnemers. Toelating daaraan gaat op volgorde van aanmelding.

Bekijk ook de nieuwe webklas van het University College: http://www.rug.nl/education/scholierenacademie/scholieren/webklassen/university-college