maandag 3 maart 2014

A5 en 6: examentoets CITO rekenen

Op 31 maart a.s. wordt de officiële examentoets rekenen van het CITO afgenomen. Aan deze afname doen de examenkandidaten mee die nog geen vrijstelling hebben of die hun cijfer graag willen verhogen. Let wel: deelname aan de rekentoets is een verplicht onderdeel van het examen! Zonder rekentoets geen diploma. Het cijfer van de rekentoets telt dit jaar nog niet mee in de slaag/zakregeling en komt op een apart certificaat te staan.

Direct na het Centraal Examen (eind mei of begin juni) is er nog een tweede mogelijkheid om de rekentoets te maken of te herkansen. Het is logisch dat de leerlingen die dan nog geen enkele CITO-rekentoets hebben afgelegd, verplicht deze toets moeten doen.

Leerlingen uit de huidige voor-examenklassen, A5 en H4, kunnen maximaal 2 maal een rekenexamen afleggen.
In principe willen we deze leerlingen begin juni al de kans geven om een eerste CITO-rekentoets af te leggen om zo in het examenjaar een vrijstelling te krijgen voor rekenen.

Hierbij wil ik wel een kanttekening plaatsen.
Er zijn nog een flink aantal leerlingen die het vak rekenen niet zo hoog op het prioriteitenlijstje hebben staan. Soms omdat ze de handen vol hebben aan andere vakken, soms omdat ze van zichzelf al weten dat ze met rekenen beslist geen moeite hebben, soms …. (vul zelf maar aan).
Graag wil ik er met nadruk op wijzen dat, wanneer je van je zelf weet dat rekenen voor jou een lastig vak is, het juist nu misschien een betere keuze is om in juni af te zien van de CITO-rekentoets en (een van) beide kansen pas in het examenjaar te benutten zodat je nog wat langer de tijd hebt om je voor te bereiden.

De leerlingen van A5 en H4 die in juni een CITO-rekentoets willen afleggen dienen zich via de e-mail aan te melden bij d.bakker@csg-comenius.nl met vermelding van “CITO juni” bij het onderwerp van je e-mail. Vermeld daarnaast duidelijk in de e-mail je naam en je klas.
Voor de aanmelding voor deze CITO-rekentoets heb je tot de meivakantie gelegenheid om je aan te melden.

Met vriendelijke groet,

Dirk Bakker