vrijdag 25 april 2014

A56: Rekentoets CITO

Direct na het Centraal Examen op 26 en 27 mei  a.s. wordt de officiële examentoets rekenen van het CITO weer afgenomen. Aan deze afname kunnen de volgende leerlingen van A5 en A6 meedoen:


Examenkandidaten A6 die nog geen vrijstelling hebben of die hun cijfer graag willen verhogen. Let wel: deelname aan de rekentoets is een verplicht onderdeel van het examen! Zonder rekentoets geen diploma. Het cijfer van de rekentoets telt dit jaar nog niet mee in de slaag/zakregeling en komt op een apart certificaat te staan.

Leerlingen  uit  A5  die denken voldoende voorbereid te zijn op de examentoets.
Let wel: Je kunt  maximaal 2 maal een rekenexamen afleggen.  In het examenjaar kan dat in
maart 2015 en eind mei 2015 (direct na het Centraal Examen).
Leerlingen die nu al deelnemen en een voldoende halen, hebben in het examenjaar een vrijstelling voor rekenen.
Hierbij wil ik wel een kanttekening plaatsen.
Er zijn nog een flink aantal leerlingen die het vak rekenen niet zo hoog op het prioriteitenlijstje hebben staan. Soms omdat ze de handen vol hebben aan andere vakken, soms omdat ze van zichzelf al weten dat ze met rekenen beslist geen moeite hebben, soms …. (vul zelf maar aan).
Graag wil ik er met nadruk op wijzen dat, wanneer je van je zelf weet dat rekenen voor jou een lastig vak is, het juist nu misschien een betere keuze is om in juni af te zien van de CITO-rekentoets en (een van) beide kansen pas in het examenjaar te benutten zodat je nog wat langer de tijd hebt om je voor te bereiden.

Alle leerlingen van de laatste twee leerjaren (A5A6) die op 26 of 27 mei de CITO-rekentoets willen maken dienen zich via de e-mail aan te melden bij d.bakker@csg-comenius.nl met vermelding
van “CITO mei” bij het onderwerp van je e-mail.
Vermeld daarnaast duidelijk in de e-mail je naam en je klas.

Je hebt tot woensdag 14 mei de  gelegenheid om je aan te melden.

Met vriendelijke groet,

Dirk Bakker