donderdag 29 september 2016

A3456: bericht over maandag 3 oktober


Pelgrimsdag voor medewerkers CSG Comenius

We vinden het als school belangrijk om ons nu en dan stil te bezinnen op de kernwaarden die we als Christelijke school voorstaan. Dat gebeurt in de dagelijkse lespraktijk volop: denk aan dagopeningen, lessen Godsdienstige en levensbeschouwelijke vorming (GLV), aan goede doelenacties, maar ook aan filosofische vorming op de locaties Marienburg en @Forum. Nog onlangs hadden we de jaarlijkse Comeniuslezing, waar Marianne Thieme haar visie op rentmeesterschap en duurzaamheid besprak. Dat is de kernwaarde waarop we ons dit jaar speciaal richten. Voor ons is de certificering van locatie Zamenhof als Gezonde School een teken dat we op de goede weg zitten. Welke keuzes maak je in het dagelijks leven zelf, en waarom? Hoe willen we de aarde achterlaten voor wie na ons komen en wat heeft dat met ons geloof te maken? Dergelijke vragen houden ons bezig.
Maandag 3 oktober a.s. is voor ons een Pelgrimsdag. Alle collega’s van alle locaties van CSG Comenius maken dan een keuze uit verschillende mogelijkheden om zich in dit thema te verdiepen. Of het nu een bezoek aan een kerk of een klooster, een kookworkshop, een poëzie-ochtend of verdiepende films in Cinema Leeuwarden betreft: we zijn allen bezig met de vraag waar we zelf staan.
Het voorgaande zal tot gevolg hebben dat maandag geen lessen worden gegeven. Voor uw kind is maandag a.s. dan ook een lesvrije dag.

Hans Wildeboer
Voorzitter Centrale Directie CSG Comenius