woensdag 26 oktober 2016

A3: rekenvaardigheid

De herfstvakantie was een ideale week om even bezig te gaan met rekenen op www.studyflow.nl. We hebben ook kunnen zien dat er de afgelopen week goed is geoefend door een groot aantal leerlingen. In de afgelopen 15 dagen voert Ayoub het sterrenklassement in de onderbouw aan met 123 sterren, gevolgd door 2 Ilse's met resp. 112 en 106 sterren. Goed bezig!

Helaas zijn er ook nog leerlingen die nog niet hebben ingelogd en geoefend. Bij deze de oproep hier snel mee te beginnen. Voor klas 1 en 2 is in week 45 (7 t/m 11 nov) de eerste toets van rekenen. Precieze data volgen nog. Mocht je hierop een onvoldoende halen (of je structureel niet voorbereiden) kun je een uitnodiging voor maatwerk verwachten. Dit is gemakkelijk te voorkomen.

Voor klas 3 is zichtbaar dat veel leerlingen zijn begonnen bij hoofdstuk 1. Hoewel dit natuurlijk mag en wordt gewaardeerd, wel even de opmerking dat dit de stof van klas 2 is. De eerste toets van klas 3 (week 47) gaat over hoofdstuk 11 t/m 13.

Mocht je vragen hebben kun je mij altijd mailen (n.bijkerk@csg-comenius.nl) of langskomen op de vragenuurtjes voor rekenen. Dit zijn:

Maandag 1e uur in de mediatheek.
Dinsdag 1e uur in 205
Donderdag 1e uur in 205
Vrijdag 1e uur in 205

Nogmaals veel succes met oefenen.

Met vriendelijke groet,
dhr. Bijkerk
Coördinator rekenen onderbouw