maandag 5 december 2016

A3: rekenupdate

Afgelopen week zijn de rekentoetsen geweest in klas 3. Opnieuw was zichtbaar dat het merendeel van de leerlingen zich goed heeft voorbereid op Studyflow.nl. Onze complimenten hiervoor! De leerlingen die dit hebben na gelaten zullen een uitnodiging krijgen voor een maatwerkuur rekenvaardigheid.
 
Verder zijn er nog een aantal mededelingen:

  • Sinds vorige week is de 'snelle route' open gezet. Dit is een korte hoofdstuk overhoring aan het begin van een hoofdstuk. Mocht je deze halen, heb je het hoofdstuk direct afgerond. Je mag vanzelfsprekend nog wel oefenen, maar het is niet meer noodzakelijk voor het afronden van het hoofdstuk.
  • De snelle route is bedoeld voor leerlingen die goed kunnen rekenen. Deze leerlingen kunnen via de snelle route sneller klaar zijn met het huiswerk voor rekenvaardigheid. Via de snelle route zijn overigens geen goudstukken te verdienen voor je vis.
  • Zowel in klas 1,2 als 3 hebben wij leerlingen die minder dan 50% van de sommen hebben gemaakt opgegeven voor maatwerk. De verplichting van dit werkuur vervalt zodra een leerling helemaal bij is. Hiermee bedoelen we: 'het achterstallige werk ingehaald en klaar voor de volgende toets'. Snelle rekenaars kunnen natuurlijk via de snelle route snel klaar zijn met het huiswerk.
  • De herkansing/inhaaltoetsen staan gepland op: 15 december, het 7e en het 8e uur in de mediatheek.
  • De toetsen waren aan de lange kant. Door echter alle leerlingen 15 minuten extra te geven, heeft 97% van de leerlingen de volledige toets af gekregen (met een gemiddelde van een 6.6 voor de havo). Zodoende is er geen extra correctie gekomen op het cijfer.
  • Leerlingen met onvoldoendes mogen op 12 december een aantal hoofdstukken herkansen. Op het maatwerkuur of een ander spreekuur van rekenen kan inzicht worden gegeven in welke hoofdstukken door jou onvoldoende zijn gemaakt.
Met vriendelijke groet,
Dhr. Bijkerk
Coördinator rekenen onderbouw