maandag 2 oktober 2017

Ouderavond Atheneum 4 donderdag 5 oktober 19:30


Op donderdag 5 oktober a.s. om 19.30 uur zal op onze locatie Achter de Hoven 118 een ouderavond georganiseerd worden voor de ouder(s) / verzorger(s) van de leerlingen van klas Atheneum 4.




Het programma van de avond ziet er als volgt uit:


19.30 uur             Opening door de teamleider  
19.40 uur             Korte inleiding door de coördinator, dhr. M. van der Steege

20.00 uur             Informatie over het decanaat door de decaan

             20.20 uur             Onder leiding van de mentor gaat u per klas uiteen. U hebt dan de
                                            gelegenheid te spreken over alle aangelegenheden die de school

                                               betreffen.

Als u van plan bent de avond bij te wonen, wilt u dan per mail (m.vandersteege@csg-comenius.nl) aangeven met hoeveel personen u komt  (Graag bij “onderwerp” even vermelden: ouderavond A4). Dit willen we graag weten in verband met het gereedmaken van de zaal.


We wijzen u er nog op dat u Achter de Hoven niet met de auto vanaf de Willem Lodewijkstraat of de Spoorstraat mag inrijden. Achter het gebouw is een beperkte mogelijkheid om te parkeren.

 
Met hartelijke groet, ook namens de teamleider, de decaan en de mentoren,


Matthijs van der Steege, coördinator Atheneum 4
 
 
 
Bijlage: Brief met informatie over de gang van zaken in cursus 2017-2018 (zie hieronder)
 
Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van Atheneum 4.
 
Leeuwarden,  12  september 2017
 
Geachte heer, mevrouw,
 
Met deze brief willen wij u nader informeren over een aantal zaken betreffende Atheneum 4. Uiteraard vinden wij het als school belangrijk u goed op de hoogte te stellen van de gang van zaken op onze locatie. Mocht u naast deze informatie vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u in eerste instantie altijd bij de mentor terecht. In andere gevallen kunt u contact opnemen met de coördinator. De mentoren zijn dit jaar: dhr. K. van Stiphout  (A4A) mevr. A. Boersma (A4B) en dhr. J. van Nuil (A4C) en dhr. J. Bus (A4D).  De coördinator van Atheneum 4 is dhr. M. van der Steege.  Telefoonnummers en e-mailadressen van de mentoren en de coördinator vindt u onderaan de brief.
 
Mededelingen voor leerlingen en ouders/verzorgers  worden zoveel mogelijk geplaatst op de blogspot van de bovenbouw atheneum. U kunt dit digitale publicatiebord bereiken via de site van de school (www.csg-comenius.nl) door te klikken op de balk “Ontdek Comenius op social media en op de blogs”. Als u op de blog bovenbouw atheneum bent, kunt u zich rechts bovenin met uw mailadres aanmelden. Bij elke publicatie ontvangt u dan een mailtje.
 
Het cursusjaar is voor A4 verdeeld in vier perioden, steeds afgesloten met een toetsweek (in week 45, 4, 12/13 en 25) Tijdens de toetsweken vervallen de reguliere lessen en hebben de leerlingen alleen toetsen. Daarnaast kunnen er toetsen tijdens de les worden gegeven en moeten er geregeld opdrachten, leesverslagen e.d. ingeleverd worden. Per vak staat het toetsprogramma omschreven in het Programma van Toetsing en Afsluiting. In dit PTA staan ook de regels beschreven met betrekking tot afmelding in geval van ziekte, herkansingsregels enz. Ook voor u als ouder/verzorger belangrijk om goed door te lezen! Let wel: ook in Atheneum 4  worden bij sommige vakken al onderdelen van het examen afgenomen!  Het PTA wordt binnenkort gepubliceerd op de site van de school (onder het tabblad “ouders” en vervolgens “regelingen en documenten”). 
 
Voor alle zaken betreffende de administratie e.d. wordt op onze school Magister gebruikt.
Als ouder/verzorger hebt u inzage in dat deel van Magister waarin de cijferrapportage en de absentenregistratie worden bijgehouden. Ouders/verzorgers van leerlingen die dit cursusjaar nieuw zijn op Comenius  hebben daar inmiddels een mail over gehad. Omdat het nakijken van het werk en de administratieve verwerking van de toetsweekcijfers bij elkaar een periode van drie weken vraagt, staan de cijfers van een toetsweek uiterlijk in de vierde lesweek na elke toetsweek in Magister.  De overgangsbeslissing wordt genomen op basis van het voortschrijdende gemiddelde van het eindrapport. Alle in dit cursusjaar behaalde cijfers tellen daarin mee. De overgangsbepalingen worden binnenkort op de site van de school gepubliceerd.
 
Voor activiteiten met betrekking tot LOB (loopbaanoriëntatie en –begeleiding) en keuzebegeleiding gebruiken we in klas 4 de digitale methode “Droomloopbaan”. Verdere informatie hierover ontvangt u op de ouderavond van de decaan, mevr. N. van Wessel.  
 
Op dinsdag 12 en maandag 18 december 2017  en op dinsdag 13 maart 2018 is er gelegenheid om met docenten te spreken, de zogenaamde 10-minutengesprekken. Mocht u eerder behoefte hebben om de resultaten van uw kind te bespreken, dan kunt u contact opnemen met zijn/haar mentor.
Op donderdag 5 oktober a.s. wordt de ouderavond gehouden voor Atheneum 4. Een uitnodiging is bijgevoegd.
 
Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met de coördinator, bij voorkeur per mail.
 
Met vriendelijke groet, mede namens locatieleiding, coördinator, mentoren en decaan,
 
Mevr. T.A. Harmsma, teamleider Atheneum bovenbouw
 
Mentor A4A: dhr. K. van Stiphout, k.stiphout@csg-comenius.nl; 058-2347670 (school)
Mentor A4B: mevr. A. Boersma, a.boersma@csg-comenius.nl; 058-2347670 (school)
Mentor A4C: dhr. J. van Nuil, j.vannuil@csg-comenius.nl; 058-2347670 (school)
Mentor A4D: dhr. J. Bus, j.bus@csg-comenius.nl; 058-2347670 (school)
 
Coördinator: dhr. M. van der Steege, m.vandersteege@csg-comenius.nl; 058-2347670 (school)
Decaan: mevr. N. van Wessel, n.vanwessel@csg-comenius.nl 058-2347670 (school)