vrijdag 7 september 2018

A4/A5 Vooraankondiging Studievoorlichting:

Op 31 oktober en 1 november 2018 vindt de Studievoorlichting Friesland plaats op de NHL/Stenden in Leeuwarden.

Op beide dagen vervallen vanaf het 6e uur de lessen en gaan alle leerlingen op de fiets naar de Hogeschool. Ze zijn daar tot 16.15 uur en gaan op eigen gelegenheid weer naar huis. Houd hier nu al vast rekening mee in verband met leren, sport, bijbaantje!
Op die twee middagen komen er uit het hele land  voorlichters van 180 WO en HBO studies en de NHL/Stenden stelt zijn gebouw daarvoor beschikbaar. Ongeveer 4400 leerlingen uit heel Friesland laten zich daar voorlichten.

Leerlingen leggen hier vaak de basis voor hun latere studiekeuze en het is daarom van groot belang dat alle leerlingen op tijd (VOOR 19 september) en zorgvuldig hun keuzes voor deze studievoorlichting gaan invoeren.

 Daarom bezoekt de decaan, mevrouw Van Wessel, op 11 september (vanaf dan gaat de website open),  op 13 september en op 17 september de klassen  4 en 5 van de bovenbouw.

De leerlingen krijgen in de les kort de tijd om zich aan te melden en de keuzes van 8 voorlichtingen (waarvan er 6 worden ingeroosterd) door te geven. De instructies worden meegegeven naar huis. Daar kan de leerling samen met de ouders in alle rust kijken of de juiste studiekeuzes zijn ingevuld.

 
Bij ziekte of afwezigheid zorgt de decaan ervoor dat de leerling de instructies krijgt. Wanneer de leerling op 18 september nog niets heeft ontvangen, kan  dat worden doorgegeven  aan n.vanwessel@csg-comenius.nl. Na 19 september kunnen de leerlingen geen wijzigingen meer invoeren in het systeem van studievoorlichting.

 

Leerlingen die zijn blijven zitten of zijn gezakt, zullen ook deelnemen aan de activiteit. Het valt onder lestijd.

 

In oktober volgt er via de blog nadere informatie over deze activiteit.