vrijdag 2 november 2018

A4: wiskundedagen in de projectweek


Beste leerlingen uit 4 atheneum,
In de projectweek (de week na de toetsweek) staan er twee wiskundedagen op het programma. We bieden je twee onderwerpen aan waar je uit kunt kiezen. Hieronder vind je informatie over de onderwerpen en het aanmelden daarvoor. 

Onderwerp 1 is het ontwerpen van een wiskundewandeling in de stad. Je onderzoekt eerst wat we precies bedoelen met een wiskundewandeling en vervolgens ga je de stad in om er één te ontwerpen. Je maakt dan een puzzelboekje achter de  computer (op school dus). Dit doe je in een groep van 5. Uiteraard gaan andere leerlingen de puzzeltocht uitproberen.

Onderwerp 2 is het ontwerpen van een escaperoom. Je onderzoekt eerst wat we bedoelen met een escaperoom en vervolgens ontwerp en maak je samen een escaperoom in een lokaal. Het thema zal uiteraard wiskunde zijn, we verwachten dus uitdagende wiskundepuzzeltjes en/of opgaven. Dit ook in een groep van 5.

Aanmelden: Je gaat je dus twee dagen lang met één van beide onderwerpen bezighouden.Voor de escaperoom zijn er twee groepen van 5 personen nodig. Van tevoren zou ik graag willen weten wie er geïnteresseerd is in het maken van een escaperoom. Zou je graag willen werken aan een escaperoom, overleg dan met elkaar en geef je als groep van 5 mensen op bij ondergetekende. Ik zal dan een keus maken. Mijn voorkeur gaat wel uit naar een mix van wiskunde A en B.
Als je je niet opgeeft voor de escaperoom maak je dus de wiskundewandeling.

Van Hes