donderdag 14 maart 2019

A4: extra informatie voor toetsen Bio A4 en ANW A4 in TW3


Zoals jullie via de vakdocenten inmiddels wel weten gaan we in toetsweek 3 een andere vorm van toetsing introduceren bij biologie en ANW. Hieronder staat hoe we dat precies aanpakken en wat er van jou verwacht wordt. Lees dit goed door zodat je goed voorbereid bent in de toetsweek.

Verloop van de toets:
1. De toets duurt in totaal 90 minuten. De eerste 45 minuten van de toets bestaat uit een toets die je individueel maakt. Na 45 minuten heeft iedereen de toets ingeleverd (je mag ook niet eerder weg als je klaar bent). Dan is er 5 minuten tijd om in groepjes te gaan zitten. In de groep heb je dan nog 40 minuten tijd om de toets nog een keer te maken. Per groep wordt dan één antwoordblad ingeleverd.
2. De indeling van de groepjes wordt door de docenten gemaakt en na afloop van het eerste deel van de toets bekend gemaakt.
3. Het individuele deel van de toets telt voor 75% mee in het cijfer, het gezamenlijke deel telt 25% mee als dit cijfer hoger uitvalt. Als het gezamenlijk behaalde cijfer lager uitvalt dan het individuele cijfer, dan telt het gezamenlijke cijfer niet mee.
4. Leerlingen met een dyslexieverklaring maken de toets in het lokaal waar de rest van de klas ook zit, ze zitten niet in het dyslexielokaal. Met hun dyslexie wordt rekening gehouden doordat ze eerder aan de toets mogen beginnen of een iets kortere individuele toets krijgen.
5. Beide delen van de toets zijn verplicht om te maken. Ook zijn leerlingen verplicht om tot het einde van de toets te blijven.
5. Voor ANW geldt dat leerlingen bij het eerste deel van de toets (het individuele deel) de gelegenheid om net als andere toetsweken een handgeschreven spiekbrief van één A4-tje mee te nemen en te gebruiken tijdens de toets. Deze spiekbrief moet samen met de individuele antwoorden op de toets worden ingeleverd na 45 minuten en mag dus niet gebruikt worden tijdens het tweede (gezamenlijke) deel van de toets.

We hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd hebben, mocht je nog vragen hebben over deze nieuwe toetsvorm dan kun je die aan je vakdocent vragen.

Met vriendelijke groet,

J. Bus, A. Boersma, L. Hendriks, K. van Stiphout