maandag 14 december 2020

A6: 15 januari deadline inschrijven selectiestudies!

Na de kerstvakantie is het zomaar 15 januari. Deze datum is voor selectie/fixus/loting studies op het HBO en universiteit de uiterste inschrijfdatum op www.studielink.nl.

Voor deze inschrijving heb je een DigID code nodig. Het aanvragen daarvan duurt minstens 5 werkdagen. Om teleurstellingen te voorkomen herinneren wij u graag aan het tijdig inschrijven

Nog een aantal aanvullende tips/adviezen:

  • Leerlingen die nog twijfelen tussen een selectie en niet-selectiestudie adviseren we zich toch vóór 15 januari 2021 voor beide studies in te schrijven. Afmelden kan altijd nog.
  • Een leerling kan zich voor maximaal 2 selectiestudies inschrijven (met uitzondering op tandheelkunde, geneeskunde, fysiotherapie en mondzorgkunde; daar mogen leerlingen per studie zich 1 keer aanmelden, een combinatie mag echter wel: tandheelkunde en geneeskunde bijvoorbeeld).
  • In totaal mag een leerling zich voor vier studies op studielink.nl aanmelden.
  • Wanneer het een studie betreft waar geen selectie op zit (check altijd de websites van de betreffende studies) dan geldt de uiterste inschrijfdatum van 1 mei 2021.
  • Het is onverstandig om alleen op basis van een open dag een studiekeuze te maken. Daarom adviseren wij de leerlingen om met twee studies een dag mee te lopen. Daarvoor kunnen ze zichzelf aanmelden op de sites van de betreffende hogescholen of Universiteiten. Ze zullen daar wel tijdig vrij voor moeten vragen via verzuimmarienburg@cvo-nf.nl.
  • De kerstvakantie leent zich er uitstekend voor om een meeloopdag via de sites van de hogescholen of universiteiten aan te vragen.
  • Wanneer een leerling van plan is een tussenjaar te nemen is het ook voor die leerling van belang meeloopdagen te regelen. Wanneer een leerling volgend jaar op reis gaat is het lastig vanuit het buitenland een dagje mee te lopen met een studie.