maandag 14 maart 2022

A6: PWS-markt

Aanstaande donderdag is de grote dag: de PWS-markt! Je presenteert dan je PWS aan ouders/verzorgers en overige belangstellenden. Wees zo vrij om naast je ouders/verzorgers ook andere familieleden, vrienden, docenten en personen die op de één of andere manier betrokken zijn geweest bij je PWS uit te nodigen. 

 

Programma:

15.15 - 15.45 uur: opbouw in lokalen

15.45 - 16.45 uur: PWS-markt

16.45 - 17.00 uur: opruimen

17.00 - 17.30 uur: borrelen

 

Lokaalindeling:

CM/EM-pws'en (begeleider: HSL/SNO) in A03, A04, A05 o.l.v. meneer Snijder

NG/NT-pws'en (begeleider: GBA/SFO) in A06, A07, A08 o.l.v. meneer Van der Schaaf

Kantine: ontvangst bezoekers o.l.v. meneer Van der Steege en mevrouw Boersma

 

Tips voor de PWS-markt

De bezoekers van de markt lopen langs de 'kraampjes'. Ieder groepje krijgt een paar tafels om een kraampje van te maken en zorgt tezamen met de andere groepjes voor de inrichting van het lokaal. Hieronder een aantal tips o.b.v. vorige jaren:

  • Maak je kraampje visueel aantrekkelijk: tafelkleed, flyers, posters, print van je PWS en/of wetenschappelijk artikel (zelf afdrukken), kort filmpje op laptop, proefopstelling, prototype, een schaaltje koekjes, enz. Wees maar lekker creatief!
  • Vermeld duidelijk de titel van het PWS en de namen van het groepje.
  • Wees een goede gastheer/-vrouw: begroet de bezoekers en vertel spontaan over je onderzoek. Richt je niet op je groepsgenoten, maar op de bezoekers. Op die manier nodig je de bezoekers ook uit tot het stellen van vragen over je PWS. 
  • Maak je presentatie interactief: quiz, vragen, experiment, spel, enz.
  • Natuurlijk wil je zelf ook kijken bij de kraampjes van andere groepjes, en dat mag! Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt met je groepsgenoten en dat je eigen kraampje altijd bemand is.

Hartelijke groet, 

 

de PWS-begeleiders