woensdag 20 november 2013

A3 en H3: MD klassen bezoeken IDFA en EYE film Amsterdam


Beide derde klassen van de Talentstroom Multimedia & Design zullen vrijdag 22 november een bezoek brengen aan Amsterdam. Deze dag wordt een excursie gehouden in EYE film, het prachtige nationale filmarchief en filmmuseum, ontworpen door de Oostenrijkse architecten Roman Delugan en Elke Delugan-Meissl. Het gebouw kwam tijdens de opening van de koningsvaart van Willem Alexander en Maxima prominent in beeld.
Naast een rondleiding en het volgen van de workshop ‘Digitaal portretteren’ zullen de leerlingen ook de IDFA bezoeken. Tijdens dit documentairefestival bekijken zij, samen met leerlingen van een VO uit Leiden, de film ‘The Imposter’. De komende weken werken de leerlingen in het kader van de module “Watchdocs” verder aan hun persoonlijke minidocumentaire. De eindproducten worden net voor de kerstvakantie gepresenteerd door de leerlingen en beoordeeld door de docenten. Gastdocent tijdens deze module is mevrouw Klazina Hofstee, werkzaam als journalist bij Omrop Fryslân.
Praktische zaken 22/11 (ouders en leerlingen zijn hierover eerder geïnformeerd per mail):
Vertrek: 07.30 u. vanaf het Sixmaplein (bus Paulusma); Noodnummer schoolmobiel: 06 28870950 (wordt beheerd door meneer Bergman/mevr. de Haan)
Retour Leeuwarden: Uiterlijk 16.30 u. op het Sixmaplein
 
·         Iedereen neemt zelf een lunchpakket mee (broodjes + drinken). Tas meenemen uit de bus!
·         Neem eventueel wat extra eten/drinken mee voor in de bus.
·         Iedereen wordt geacht zich aan de huisregels van EYE Film te houden. Deze worden vooraf in de les en in de bus doorgenomen.