woensdag 6 november 2013

A4,5,6: Studiekeuze - Nieuws

Boekje 'Je diploma en dan...?'
Sinds vorig jaar wordt het boekje 'Je diploma en dan...?' uitgegeven. Hierin vind je alle informatie over studeren in het hoger onderwijs. Onderwerpen die aan bod komen: hoe kies je een studie die bij je past, hoe zit het met studiefinanciering, tips voor op kamers wonen en veel meer. Je kunt dit boekje bestellen via deze link: http://www.jediplomaendan.nl/bestellen-particulieren.php. De kosten zijn € 8,50 inclusief verzendkosten.

Wet aanmelden voor 1 mei
Alle examenleerlingen die volgend jaar willen studeren, moeten zich in ieder geval voor 1 mei 2014 aanmelden. Zoals in een nieuwe wet is vastgesteld, heb je dan recht op toelating en studiekeuzeadvies. Opleidingen met aanvullende eisen, een loting of decentrale selectie hebben soms een aanmeldingsdatum al voor 1 mei, bijvoorbeeld 15 januari. Check dus goed de uiterste aanmeldingsdatum van jouw studie!

Open dagen voor de deur
Meteen na de beroepenvoorlichting van afgelopen week volgen de voorlichtingen en open dagen op hogescholen en universiteiten. De volgende voorlichtingen staan in het noorden van het land op de agenda:
- 6 en 7 november Studiebeurs Zwolle
- 8 november Voorlichting RUG in Groningen en Open dag Windesheim in Zwolle
- 9 november Open dag Hanzehogeschool Groningen en Christelijke Hogeschool Ede
- 19 november Open dag Hogere Hotelschool Stenden Leeuwarden
- 22 november Proefstuderen Stenden Hogeschool Leeuwarden
- 23 november Open dag NHL/ Stenden / Van Hall Larenstein Leeuwarden

- 4 en 5 december Proefstuderen Van Hall Larenstein
- 12 december Proefstuderen NHL