donderdag 25 juni 2015

A4 Afsluiting WON-project Duurzaamheid

In het kader van Wetenschapsoriëntatie hebben de leerlingen van 4 Atheneum zich deze periode in opdracht van de gemeente Leeuwarden verdiept in duurzame oplossingen voor de reductie van CO2-uitstoot. In groepjes hebben zij aan onderzoeksopdrachten gewerkt, een adviesrapport geschreven, wetenschappelijke posters en flyers gemaakt en een presentatie voorbereid. 

Woensdagmiddag vond de afsluiting van dit project plaats in de Raadszaal van de gemeente Leeuwarden.
Alle groepjes hebben hun plannen gepresenteerd en de jury versteld doen staan. De jury heeft uiteindelijk zelfs twee winnende ideeën geselecteerd: 
- 'Op die fiets!' van Brend Hopman, Ilse Bakker, Sigrid Krol, Robin Hogerhuis, Corina van der Werf, Gagan Singh en Melissa Wijkstra over openbare elektrische fietsen in heel Leeuwarden (wat zou dat handig zijn!!!); en 
- 'Achieving something big with something little' van Renate de Boer, Tialde Feenstra, Amber Kok, Iris van der Meulen, Kim Noordhuis, Aniek Osinga, Rixt Oving en Chevanne Ransijn over een netwerk van bijenlinten, schooltuintjes en heemtuinen teneinde de bijenpopulatie te bevorderen. 
Deze twee plannen zullen de komende jaren verwerkt worden in het gemeentebeleid! 

We bedanken alle groepjes voor hun mooie presentaties en we feliciteren de winnaars met dit prachtige resultaat! 

Met vriendelijke groet, ook namens mw. Boersma, mw. Scheffer, mw. De Vries, dhr. De Boer en dhr. Vos,

Lieke Hendriks