donderdag 25 juni 2015

A3: Afsluiting project Comee

Vandaag was de grote dag voor de leerlingen van atheneum 3, want zij moesten hun digitale wandeling door Leeuwarden presenteren aan mevrouw Van der Vegt van het Historisch Centrum Leeuwarden.
In de voorbereiding hebben de leerlingen onderzoek gedaan naar Leeuwarden in de 18e en 19e eeuw. Zij hebben vervolgens voor een zelfgekozen doelgroep vanuit een bepaalde invalshoek een digitale stadswandeling opgezet: foto's, filmpjes, tekst.

De winnende wandeling wordt mogelijk door het HCL gepubliceerd (www.izi.travel/HCL) en kan door belangstellende toeristen, bewoners van Leeuwarden gelopen worden.

De winnende groepen waren:
Oude en nieuwe architectuur, ontworpen door: Sebo Touwen, Stan Sjerps, Gerlof Bolding, Edgar Viersen, Ruben van Dijk, Cheyenne Raskeyn en Sander Sijtma uit A3A. Proficitat! De quiz die de leerlingen aan de wandeling hadden gekoppeld was voor de jury een pluspunt.

Ontwikkelingen van de kennis van Leeuwarden in de 18e en 19e eeuw, ontworpen door: Justin Qui, Mark Prins, Mika Asjes, Joy Tsibumbu Estevaõ, Elise Oudejans en Anne van der Horn. Top! De jury was onder de indruk van de professionele geluidsopname.

De docenten kijken terug op een geslaagd project.