dinsdag 15 december 2015

A3: profielkeuze


LOB klas 3

 

Vanaf de herfstvakantie wordt er in klas 3 gewerkt aan de voorbereiding op de profielkeuze. Het traject tot eind maart, wanneer de profielkeuze moet worden gemaakt, bestaat uit
een aantal onderdelen.

 

Oktober/november/december 2015:

·         Introductieles: alle klassen hebben een introductieles over de profielkeuze gehad.

·         KeuzeWeb: iedereen maakt de opdrachten van KeuzeWeb.  In deze opdrachten wordt informatie over de profielen gegeven en testjes afgenomen die met kwaliteiten en interesses te maken hebben. De resultaten worden opgeslagen in het persoonlijk CV. Alle opdrachten t/m de interessetest moeten af zijn.

 

Januari/februari 2016:

·         KeuzeWeb: iedereen maakt de resterende opdrachten van KeuzeWeb.  Een aantal opdrachten moeten worden uitgeprint en in het lob-toekomstdossier worden gedaan.

·         Ouderavond: er wordt een voorlichtingsavond gehouden voor de ouders van de leerlingen uit atheneum 3 op 5 januari en voor de ouders van de leerlingen uit havo 3 op 7 januari.

·         Vakkencarrousel: op 12 en 13 januari geven docenten voorlichting over de vakken die in de bovenbouw gekozen kunnen worden en niet in klas 3 gegeven worden. Op beide dagen beginnen we om 13.15 uur met de eerste ronde. Alle leerlingen hebben zich hiervoor aangemeld. Ook ouders zijn welkom. In de eerste week na de kerstvakantie ontvangen alle leerlingen een persoonlijk rooster.

·         Wegwijsdag: havo 3 bezoekt op woensdag 13 januari ’s ochtends de wegwijsdag. De leerlingen volgen twee workshops op twee verschillende hbo scholen in Leeuwarden.

·         Open dag: op vrijdag 5 februari zijn alle leerlingen van klas 3 en hun ouders welkom op de open dag van Csg Comenius. Docenten van de bovenbouw staan dan klaar om informatie te geven over hun vak en de boeken liggen ter inzage.

·         Motivatiebrief: iedereen schrijft een motivatiebrief over de profielkeuze. De docenten Nederlands nemen hiervoor het initiatief.

·         Profielkeuze: eind maart moet de profielkeuze worden gemaakt. Hierover ontvangen ouders en leerlingen in maart informatie.

 

Mw de Roo

Decaan klas 3