dinsdag 5 november 2019

A3: Keuzeprojecten R&D3 – inschrijving via Magister

Beste leerling R&D klas 3:
-          Vanaf a.s. zaterdag 9 nov. kun je je om 8:00 inschrijven (Magister à activiteiten);
-          Maak een keuze tussen optie 1 en optie 2 (zie uitleg hieronder), vol = vol!;
-          Beide keuzes duren 9 R&D middagen;
-          De R&D-lessen beginnen weer op di. 19 of wo. 20. november (afhankelijk van je keuze);
-          Deadline inschrijving is vrijdagavond 15 november. Als je niet tijdig een keuze maakt, dan delen wij je in. Hieronder kun je verder lezen over de verschillende projecten. 

> Optie 1: Blok van 3 mini-modules (docent: DSE - dinsdag)
·       Raket: Je maakt je kennis met de geschiedenis van de ruimtevaart. Je gaat zelf buiten een waterraket testen en metingen verrichten, die je verwerkt in een grafiek. Daarna ga je je ontwerp proberen te verbeteren (design) om hoger óf verder te komen.
·       CSI (Forensisch onderzoek): Je maakt kennis met een aantal opsporingstechnieken, je voert diverse practica en logische puzzels uit om te onderzoeken welke personen bepaalde sporen hebben achtergelaten op de plaats delict. Analytisch denken en samenwerking is een must!
·       Bioethanol: Je onderzoekt met een aantal practica of deze nieuwe brandstof een goed alternatief is voor de huidige auto’s. Welke nadelen en voordelen zijn er? Je leert veilig werken met glaswerk in een zuurkast. Je kijkt kritisch naar je eigen resultaten en voert bronnenonderzoek uit. Dit alles presenteer je in een Wetenschappelijk Poster.

>  Optie 2: Eureka! (docent: GSJ - woensdag)
Dit project draai je in een groep van 5 leerlingen. Dit jaar heeft de Eureka!Cup twee opdrachtgevers waar je met je groepje uit kunt kiezen.
·       Voor Defensie moet je een Modulaire motor ontwerpen: (https://techniekpromotie.nl/eurekacup/public/project/Defensie/Opdracht); 
·       Door OTIB ben je gevraagd om een levensloopbestendige woning te ontwerpen (https://techniekpromotie.nl/eurekacup/public/project/OTIB/Opdracht).
In dit project dat 9 R&D middagen duurt, ga je de hele ontwerpcyclus doorlopen (https://www.eurekacup.nl/wp-content/uploads/2019/09/EC20_Ontwerpcyclus.pdf) om zo tot een mooi eindproduct te komen. Het beste team van elk onderwerp (1 team voor modulaire motor en 1 team voor levensloopbestendige woning) mag zijn ontwerp in april laten zien op de Eureka!Day in Eindhoven. 

Succes met je keuze, mochten er vragen zijn, mail ons gerust.
Groetjes, men. Gerards en men. Dekkers