dinsdag 19 november 2019

A5/A6: Open dagen en verslaglegging

A5/A6 Open dagen en verslaglegging
 
Afgelopen weken was er de mogelijkheid om naar een open dag te gaan.
Na de open dag is het tijd om het verslag in Droomloopbaan te maken. Plaats de foto’s die je hebt gemaakt in de collage binnen Droomloopbaan.
 
Atheneum 5. Deze leerlingen moeten in Droomloopbaan opdracht A5.10 tot en met A5.15 afmaken. 
12 december moeten deze opdrachten volgens het PTA af zijn.
  • Leerlingen die niet naar de open dag van een universiteit zijn geweest (en opdracht A.5.15 dus niet hebben kunnen maken), hebben in januari/februari/maart nog een kans deze opdracht te maken, maar dat betekent in die periode dat er niet 1 maar twee open dagen bezocht moeten worden. In klas 5 bezoekt elke leerling namelijk twee open dagen.
  • Een HBO open dag geldt natuurlijk ook als een open dag.
  • Leerlingen die zich niet hebben aangemeld voor de webclass moeten dit vanaf 15 januari doen, zodat ze opdracht A5.13 A alsnog kunnen maken. 1 webclass is verplicht.

     
 
Atheneum 6: Deze leerlingen moeten in Droomloopbaan opdracht A6.10 (open dag) en het bijwerken van de envelop (profiel) voor 18 november klaar hebben volgens het PTA.
  • Leerlingen die niet naar de open dag zijn geweest omdat ze al weten wat ze willen gaan studeren, zullen dan wel 2 meeloopdagen moeten gaan volgen in plaats van de Open dag. Vergelijk bijvoorbeeld de zelfde studie in twee steden of ga op zoek naar een 1e en 2e keus. Maar overleg dit met je coach dat dit de reden is dat je geen open dag bezocht hebt.
  • Alle opdrachten (dus ook de meeloopdagen) moeten voor 1 februari klaar zijn, want vanaf dan vinden de LOB gesprekken plaats.
  • Heb je na 1 februari nog wel een open dag nodig omdat je dat verzuimt hebt te doen maar wel nodig hebt, meld jij dit aan de coach en laat je zien naar welke open dag je gaat.
  • Een HBO open dag geldt natuurlijk ook als open dag
Let op: voor 15 januari inschrijving voor selectie/lotingstudies. Vraag dus nu al je Digid aan.
 
Actie voor A6: meld je deze week nog aan voor 1 of 2 meeloopdagen/ een dag student.
Op de websites kan je je nu aanmelden bij verschillende universitaire studies voor een meeloopdag. Regel dat nu want het kan wel even duren voordat je reactie krijgt en stuur je bevestigingsmail met datum en tijdstip gelijk door naar de coördinator m.vandersteege@cvo-nf.nl. Hij beoordeelt of je er vrij voor krijgt. De meeloopdag mag niet tijdens een toets-moment zijn.
 
Dagje in een bedrijf/instelling meelopen?
Wanneer jij via een bekende of familielid een ingang bij een beroep hebt wat jou aanspreekt, regel dan een meeloopdag. En regel daar vrij voor bij de coördinator.
 
Wil je een studiekeuzegesprek n.a.v. de open dagen dan kan je contact zoeken met mevrouw van Wessel n.vanwessel@cvo-nf.nl