dinsdag 17 maart 2020

A5: Droomloopbaan: hoe nu verder?

In periode 3 moesten de PTA opdrachten van LOB worden afgerond. Open het bericht voor meer informatie.

Voor de leerlingen die dat nog niet hadden afgerond, kunnen de leerlingen opdracht A5.10 tot en met A5.17 deze twee weken afmaken.
Bij twee opdrachten volgt er een toelichting:
Opdracht A5.13 A en B webclass:
Wanneer de leerling deze opdracht niet heeft kunnen maken, omdat de RUG niet bereikbaar is, dan tillen we daar dit jaar niet zo zwaar aan. Als je hem kan blijven volgen, doe het dan. Is het niet gelukt heb je dit jaar geluk.
 
Opdracht  A5.15 nummer 1 en A5.16 nummer 2: Open dagen:
Er zijn leerlingen die naar 1 of geen open dag van een Universiteit of HBO zijn geweest ondanks dat wij dat als school onder de aandacht hebben gebracht.
Aangezien de HBO instellingen en Universiteiten voorlopig gesloten zijn, zullen de open dagen hoogst waarschijnlijk niet doorgaan.
Formeel zou dat betekenen dat er een aantal leerlingen zijn die opdracht(en) van de open dag  niet kunnen maken. We gaan nog kijken hoe we hier mee om zullen gaan.
 
Alle leerlingen die de opdrachten nog niet af hebben, krijgen tot en met 29 maart om alle opdrachten af te ronden.
Vanaf 30 maart gaan de studiecoaches de opdrachten nakijken en geven aan de decaan door wie van jullie geen open dag(en) heeft kunnen volgen.
Die leerling en ouders ontvangen een brief en deze leerling zal dit onderdeel in atheneum 6 moeten inhalen. In atheneum 6 volgt elke leerling normaal gesproken minimaal 1 open dag.
Dat zou nu betekenen dat de leerling twee open dagen in atheneum 6 moet gaan volgen.
Leerlingen die naar havo 5 gaan, zullen twee HBO open dagen moeten volgen in havo 5.