dinsdag 5 februari 2013

A5 CITO rekentoets

In week 10 en 11 (van 4 t/m 16 maart) maken alle leerlingen van H4 en A5 een digitale rekentoets van CITO, in groepen van 50 leerlingen tegelijk, verdeeld over 6 middagen van 15.00 tot 17.00 uur  De toets wordt afgenomen in lokaal 205 (24 leerlingen) en de mediatheek (26 leerlingen) en duurt  120 minuten.
De indeling per middag wordt zo spoedig mogelijk gepubliceerd.
Er is een speciale variant voor dyslectische leerlingen en zij krijgen 30 minuten extra tijd.

Volgende week wordt er tijdens de mentorlessen een oefentoets gepland. 

Die is bedoeld om je kennis te laten maken met de manier waarop de toets op de computer wordt afgenomen. Je krijgt dan ook een duidelijke instructie  op papier.

Zoals jullie inmiddels weten, telt de rekentoets als onderdeel van het examen voor jullie nog niet mee in de slaag/zakregeling, maar komt het cijfer wel op de cijferlijst bij je diploma te staan. Door deelname aan de rekentoets in maart kun je een vrijstelling voor de toets in het examenjaar halen bij een resultaat van minimaal het cijfer 5. Leerlingen die dat niet halen, en leerlingen die niet tevreden zijn met hun resultaat kunnen in juni meedoen aan een herkansingsronde (van 30 mei tot 5 juni). Lukt het ook dan niet, dan zijn er in het examenjaar nog twee kansen.

De uitslag van de  bovenstaande eerste ronde van de rekentoets wordt bepaald door het CITO en wordt bekend gemaakt op 11 april a.s.
Voor de rekentoetsen in de toetsweken betekent dit het volgende:
-          Alle leerlingen H4 en A5 nemen gewoon deel aan de rekentoets in toetsweek 3, eind maart.
-          Leerlingen die een 5 of hoger hebben gehaald op de CITO-toets in maart hoeven niet meer deel te nemen aan de rekentoets in toetsweek 4, en zijn ook in het examenjaar vrijgesteld van de rekentoetsen in toetsweek 1 t/m 3. Voor leerlingen van H4 die nu op vrijdagochtend rekenlessen volgen geldt, dat ze bij een 5 of hoger deze lessen niet meer hoeven te volgen (maar het mag uiteraard wel, als je voor de herkansing wilt gaan!)