vrijdag 8 februari 2013

A5 en A6: webklassen RUG

Binnenkort start de  Scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen met de tweede ronde webklassen voor scholieren. Een webklas is een door de RUG gemaakte cursus in een digitale leeromgeving (Nestor), speciaal voor scholieren. In zo'n cursus kun je in ongeveer tien studielasturen kennismaken met een wetenschappelijke studie. Scholieren die deelnemen aan de webklassen krijgen echte lesstof uit het eerste jaar van een RUG bachelor opleiding.
Dit kan inhouden dat er teksten worden gelezen, opdrachten gemaakt of een digitale discussie met docent en medeleerlingen wordt gevoerd. In enkele webklassen worden online hoorcolleges aangeboden, in andere is de mogelijkheid om te chatten met docenten. Wanneer de deelname van de leerling als voldoende wordt beoordeeld krijgt hij/zij een certificaat.
Een prachtige gelegenheid dus er achter te komen of een bepaalde studie wel of niet iets voor jou is!
Leerlingen van A5 die de keuzemodule webklassen hebben gekozen zijn verplicht om twee webklassen (één in het najaar en één in het voorjaar) te volgen. Een kopie van de  behaalde certificaten lever je in bij je mentor!
Tot 1 maart staat de inschrijving van deze ronde webklassen open, Let wel op, voor sommige webklassen geldt een maximum aantal deelnemers. Toelating gaat op volgorde van aanmelding.
Op de volgende site kun je meer informatie verkrijgen en je aanmelden:http://www.rug.nl/education/scholierenacademie/scholieren/webklassen/
Daarnaast staan er enkele filmpjes met uitleg online: