dinsdag 11 juni 2013

A3 nationaal tevredenheidsonderzoek onder ouders

In april 2013 is aan de ouders met een kind in klas 3 op de locatie Mariënburg een vragenlijst voorgelegd. Het betrof hier een tevredenheidsonderzoek, dat nationaal op veel scholen wordt uitgevoerd. Maakt onze school de beloftes waar? Voldoen we aan de verwachtingen? Een kleine 90 ouders hebben deelgenomen aan dit onderzoek. Onze dank daarvoor!

Intussen heeft dit onderzoek tot uitkomsten geleid, die op de locatie zijn besproken. We zijn blij met het feit, dat Mariënburg van de ouders een 7,1 krijgt als algeheel rapportcijfer. U kunt dit overigens nazien op www.schoolvo.nl waar u onze locatie kunt selecteren en met enkele muisklikken kunt zien waarop dit oordeel is gebaseerd. De uitkomsten zijn eveneens na te kijken via de gratis app Schoolkompas.
We vinden het goed om te merken dat we u als ouders voldoende informeren, dat uw kind zich veilig voelt en de regels en omgangsvormen duidelijk zijn.  Ook wordt de begeleiding op keuzemomenten (denk b.v. aan de profielkeuze) op prijs gesteld.
Dit alles betekent niet dat we achterover kunnen gaan leunen. Goed onderwijs bieden is een dagelijkse opdracht! Dat onderwijs kan aantrekkelijker worden gemaakt voor uw kind. We mogen op dit specifieke onderwerp een 5,9 noteren en dat is ons eigenlijk te min. Want we zijn niet van de zesjescultuur.
Vandaar dat we komend jaar opnieuw fors inzetten op onderwijsontwikkeling. Docentenscholingen zullen gericht zijn op effectief lesgeven, op het maken van verschil in de klas en op toetsing. Goed onderwijs bieden blijft onze kernopdracht!