dinsdag 1 september 2015

A5: informatie over rekenen

Hieronder staan een aantal belangrijke mededelingen over rekenen.
Lees de informatie goed door.
Start zo snel mogelijk met het oefenen in het digitale programma SmartRekenen.
In een apart bericht op deze weblog staat hoe je daar inlogt.



Ook dit schooljaar wordt van je verwacht dat je zelfstandig je rekenvaardigheid op peil houdt. Daarvoor wordt in A5 het computerprogramma “SmartRekenen”  gebruikt. Hierover staat op deze weblog een aparte instructie. Elke toetsweek maak je een digitale rekentoets. Deelname is verplicht, en de toets is niet herkansbaar. Voor leerlingen die door ziekte e.d. (na reguliere afmelding) de toets hebben gemist, wordt een inhaaltoets gepland.
In het PTA is de leerstof per toetsweek vastgelegd. Bij evt. vragen over de leerstof kun je
de vraag stellen aan je wiskundedocent, of per mail contact opnemen met de  heer Bakker (d.bakker@csg-comenius.nl). Geef in een e-mail altijd duidelijk aan hoe je heet en in welke klas je zit.
Ook komt er een vragenuur, waar je altijd binnen kunt lopen. Binnenkort wordt bekend gemaakt op welke dag/welk uur dat is.
Berichten over rekenen komen steeds via de blogspot!!!
Als je je opleiding in het normale tempo afrondt, krijg je vier kansen om de examentoets rekenen van CITO te maken. Aan het einde van A5 doe je verplicht voor de eerste keer mee aan de examentoets. De andere 3 mogelijkheden zijn in het examenjaar. Het hoogste cijfer telt.
Op dit moment is nog niet geheel duidelijk hoe voor jullie het cijfer voor het rekenexamen meetelt in de slaag/zakregeling,  je moet in ieder geval een 5 halen om te kunnen slagen, maar of het ook opgenomen wordt in de kernvakkenregeling is nog niet duidelijk.
Zorg er dus voor dat je goed getraind bent, door regelmatig te oefenen met SmartRekenen!


Nieuw ingestroomde leerlingen met een HAVO-diploma:
Jullie hebben op de HAVO al rekenexamen gedaan.
Dan ben je, omdat de leerlingen op het Atheneum op hetzelfde niveau examen doen, vrijgesteld van de rekentoets.
Dat houdt ook in dat je geen rekentoetsen tijdens de toetsweken hoeft te maken.
Maar, je mag toch proberen om een hoger cijfer te halen op je CITO rekenexamen. Lukt dat niet, dan kun je terugvallen op  het cijfer dat je gehaald hebt voor je HAVO-diploma.


Leerlingen die zijn blijven zitten in A5
Waarschijnlijk heb je aan het einde van A5 al een keer meegedaan aan het rekenexamen van CITO. Helaas bepaalt de wet dat het resultaat hiervan vervalt, doordat je A5 voor de tweede keer doet.
Je krijgt opnieuw 4 kansen om mee te doen Eenmaal aan het eind van A5 en 3 maal in A6.

Verder gelden voor jullie dezelfde mededelingen als hierboven.