maandag 28 september 2015

A5: lessen WON


Voor het vak WON zijn jullie aan de start van het schooljaar begonnen in de module ‘maak het verschil’.

Deze module behandelt het onderwerp statistiek en laat jullie daar heel praktisch mee oefenen in Excel. Het plan was dan ook om jullie een digitale toets over statistiek in Excel aan te bieden aan het eind van de eerste periode. Helaas blijkt het toch lastiger te zijn dan we van tevoren dachten om bijna 100 leerlingen tegelijk een digitale toets in Excel te laten maken. We hebben meerdere opties onderzocht, bij geen van alle opties kunnen we echter op dit moment garanderen dat het ons gaat lukken om die toets goed af te nemen.

Daarom hebben we na goed overleg besloten om de module ‘maak het verschil’ niet te gaan toetsen. Een papieren toets past niet bij deze module en jullie oefenopdrachten, een digitale toets is qua faciliteiten waarschijnlijk niet haalbaar. En een andere manier van toetsing (bijvoorbeeld middels opdrachten die ingeleverd moeten worden) hadden we eerder kenbaar moeten maken, het is niet reëel om twee weken voor het einde van de periode plotseling te besluiten op een andere manier te gaan toetsen. Dit zou dwars door al jullie planningen heen lopen.

 

Omdat het niet mogelijk is om het project dat we in de tweede periode gaan geven naar voren te halen, is besloten om jullie de komende twee weken tot aan de herfstvakantie vrij te geven van de lessen WON. In periode 2 starten we dan met het projecht ‘chemische wapens’. En de uren die jullie vrij hebben van WON, kunnen jullie vast wel goed gebruiken om je voor te bereiden op andere toetsen en vakken voor toetsweek 1!

 

groet,

P. Hollander, J. van Nuil, P. Scheffer, A. Boersma