vrijdag 18 september 2015

A5: project inktaap

Wil je als lezer uitgedaagd worden en de nieuwste boeken lezen? Hou je ervan om over boeken te discussiëren en te debatteren? Doe dan mee met het leesprogramma De Inktaap.
Dit is een leesbevorderingsprogramma dat door school aangeboden wordt aan leerlingen die van lezen houden. Hiervoor lees je vier actuele literaire werken die het afgelopen jaar een prestigieuze prijs hebben gewonnen. Uit deze vier boeken kiezen jullie samen met andere jongeren van Nederland, Vlaanderen, Suriname en Curaçao een winnaar, die De Inktaap krijgt.

De volgende boeken zijn voor De Inktaap 2016 genomineerd:

-          Vervoering van Shanti Singh (Caribische nominatie)

-          Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans (AKO Literatuurprijs 2014)

-          Orgelman van Mark Schaevers (Gouden Boekenuil 2015)

-          Ik kom terug van Adriaan van Dis (Libris Literatuur Prijs 2015)

 Deze titels kun je natuurlijk op je leeslijst zetten, maar daarnaast krijg je meer achtergrondinformatie over de auteurs en de boeken, wissel je met elkaar van gedachten, werk je (creatieve) ideeën uit over de literaire werken, debatteer je over de winnaar van De Inktaap en schrijf je met elkaar een juryrapport. Tot slot ga je 14 maart met de andere juryleden van Comenius naar de slotdag in De Doelen in Rotterdam waar de winnaar bekendgemaakt wordt.

Alle actieve deelnemers krijgen na afloop een certificaat. Zo’n certificaat kun je in je LOB-dossier voegen en kan je bijv. bij een selectiestudie net een extra streepje voor geven!

Voor meer informatie en/of aanmelding kun je terecht bij je docent Nederlands. Je kunt ook de volgende site raadplegen: www.inktaap.org.

 

Vriendelijke groet,

Mevr. B. van der Schaaf