maandag 23 november 2020

A456: Boekenmarkt mediatheek "World Servants"

Boekenmarkt mediatheek dit jaar voor World Servants

Vecht mee tegen lepra in Myanmar

Ook dit jaar houden we de komende twee weken weer een boekenmarkt. Boeken die niet meer gebruikt worden in de mediatheek kun je meenemen naar huis. We vragen hier een gift voor. Je kunt zelf bepalen wat je wilt geven.

De opbrengst van de boekenmarkt gaat dit jaar naar een aantal CVO-NWF leerlingen die in 2021 naar Myanmar gaan. Daar bouwen zij een revalidatie- en multifunctioneel centrum voor leprapatiƫnten. Samen met de lokale bevolking wordt dit gebouw gerealiseerd. De gemeenschap heeft twee doelen met het nieuwe centrum. Ze willen fysiotherapie geven aan mensen met een beperking en daarnaast bijles geven aan kinderen die gewoonlijk niet naar school kunnen vanwege lepra. Uiteindelijk hopen deze mensen op termijn weer deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

Dus strijd mee tegen lepra door een boek te lezen. Tussen 23 november en 4 december ben je van harte welkom in de mediatheek om rustig te sneupen tussen prachtige lees- en informatieve boeken. Een uitgelezen kans om jezelf te verwennen met een boek of voor een ander een prachtig sint- of kerstcadeau te scoren.

Lepra wordt veroorzaakt door de leprabacterie en wordt overgebracht door hoesten of niezen. De leprabacterie tast de zenuwen aan, met als gevolg dat er verlammingen ontstaan en handen en voeten gevoelloos raken. Mensen met lepra worden uitgestoten uit de maatschappij en komen daardoor in een sociaal isolement. Werken of naar school gaan is uitgesloten. Lepra komt Nederland al lang niet meer voor, maar in Aziƫ nog erg veel.