maandag 30 november 2020

A456: Herinnering oproep klimaatadaptatieprijs: Doe mee met de Citizen Climate Adaptation Award 2021 en maak kans op maximaal 1000 euro!

Jongeren tussen 15-24 jaar gezocht om mee te denken over klimaatadaptatie:
Citizen Climate Adaptation Award daagt jongeren uit!

Het klimaat verandert en we kunnen de temperatuurstijging onvoldoende voorkomen. We moeten ons dus wel aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering (klimaatadaptatie). RUG/Campus Fryslân en het Friese waterschap Wetterskip Fryslân, dagen jongeren uit om na te denken over de samenleving in een klimaatbestendig Nederland. Er zijn twee prijsvragen*: ‘de klimaatbestendige stad’ voor jongeren tussen de 15-18 jaar en ‘bouwen aan een toekomstbestendig Nederland’ voor de leeftijdscategorie 19-24 jaar.

* All information on the Citizen Climate Adaptation Award can be found in English on our website!

Uitreiking
De Citizen Climate Adaptation Award bestaat uit geldprijzen die op zaterdag 23 januari in Leeuwarden worden uitgereikt. De jury maakt in eerste instantie bekend welke drie kandidaten per leeftijdscategorie de hoogste jurybeoordeling hebben gekregen. Zij worden uitgenodigd om voorafgaand aan de prijsuitreiking hun projectidee kort te presenteren. Tijdens deze dag zijn er meerdere activiteiten in het kader van de internationale klimaattop voor klimaatadaptatie, waaronder een bezoek van Ban Ki-Moon aan Campus Fryslân.

Over de prijs
De Citizen Climate Adaptation Award, ter ere van het werk van voormalig dijkgraaf Paul van Erkelens, is mogelijk gemaakt door Wetterskip Fryslân en RUG/Campus Fryslân. Het is een burgerwetenschapsprijs die vanaf 2020 eens per 2 jaar wordt uitgereikt aan jongeren in de leeftijd 15-24 jaar die vernieuwende ideeën aandragen over klimaataanpassing. Het doel van deze Citizen Climate Adaptation Award is bewustzijn creëren rond het thema klimaatadaptatie en jongeren aanmoedigen om oplossingen te onderzoeken.

Deelnemen?
Inzendingen kunnen in combinatie met het ingevulde deelnameformulier per mail worden gestuurd vóór 10 december 2020 naar bestuurssecretariaatcampusfryslan@rug.nl. Past het niet in de digitale brievenbus, dan kan de inzending opgestuurd worden naar RUG/Campus Fryslân, Wirdumerdijk 34, 8911 CE Leeuwarden of breng het langs. Meer informatie: www.rug.nl/cf/klimaatadaptatieprijs

Wij nodigen u uiteraard van harte uit deze informatie door te sturen aan scholieren en studenten die wellicht geïnteresseerd zijn in deelname aan deze prijsvraag! U kunt hiervoor de forward knop onderaan deze email gebruiken.

Lees meer over de deelname voorwaarden en opdrachten

 

Via onderstaande buttons kunt u promotiemateriaal downloaden voor verschillende doeleinden. De social media afbeeldingen, afbeeldingen voor narrowcasting en flyers zijn zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar.

 

Social media

Narrowcasting

Flyers