donderdag 4 maart 2021

Informatie- en hulplijnen

Deze periode is voor jou als jongere een lastige periode. Je mag niet of weinig naar school, je zit de hele dag achter de laptop en daarnaast kun je met je vrienden weinig dingen ondernemen.

De ene jongeren heeft hier meer moeite mee dan de andere.

Hieronder staan sites van verschillende organisaties die op hun site informatie aanbieden waar je misschien iets aan hebt.

 

www.jouwggd.nl JouwGGD is een website voor jongeren over gezondheid, met daarop thema’s als relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol-roken-drugs en media.

www.jongerenhulponline.nl Dit is een website waarop jongeren direct anoniem hulp kunnen vinden. Door hun leeftijd, voorkeur voor soort contact en voorkeur voor soort hulp aan te geven, worden ze doorgeleid naar een passende organisatie die snel, anoniem en gratis hulp kan bieden. De zes organisaties zijn: de Kindertelefoon, de Luisterlijn, @ease, PratenOnline, MIND Korrelatie en 113 Zelfmoordpreventie.

www.kindertelefoon.nl Jongeren kunnen contact opnemen met de Kindertelefoon over alles wat hun bezighoudt. Denk aan pesten, eenzaamheid, drank en drugs, verliefdheid, lichaam, seks, stress en somber, scheiden, geweld, etc.

www.nji.nl Het NJi heeft op haar website een speciale themapagina voor jongeren over het coronavirus. Jongeren kunnen hier informatie, tips en filmpjes vinden over het virus, de maatregelen, het vaccin en de lockdown, maar bijvoorbeeld ook over je gezond en goed voelen

www.villapinedo.nl is een website voor jongeren, die thuis een scheiding doormaken.  

www.sense.nl hier kun je terecht met al je vragen over seksualiteit, relaties en grenzen.

www.growitapp.nl De Grow It!-app steunt jongeren bij het omgaan met stress, verveling en eenzaamheid tijdens de coronacrisis.