dinsdag 30 maart 2021

Sponsorloop voor de Hartstichting

Beste leerlingen en ouders,

Met onze school doen wij mee aan een sponsorloop voor de Hartstichting. Een sportieve actie voor het goede doel. De actie start in week 14 (5 t/m 9 april). Langs deze weg willen wij iedereen hier alvast over informeren. 


Aanleiding

Vorig jaar verloor LO-docent Eelco Bijlstra, van Comenius Esdoorn, onverwacht zijn zusje van 26 jaar aan een levensbedreigende hartritmestoornis. Daarom zet Eelco zich nu in voor de Hartstichting om geld in te zamelen voor meer onderzoek. Een belangrijk doel, waar Comenius en Campus Middelsee graag bij willen helpen. Samen met de andere LO-docenten organiseren we daarom een grote sportieve actie voor de Hartstichting. Alle leerlingen van de locaties van Comenius en Campus Middelsee kunnen meedoen. 


Wat is het plan?
Omdat we in Corona tijd geen fysieke activiteiten mogen organiseren willen we het op de volgende manier doen. 
www.sponsorloop.nl is een initiatief waarbij leerlingen individueel, thuis en Coronaproof gaan bewegen. Leerlingen mogen wandelen, fietsen, hardlopen, wielrennen, skeeleren of skaten. Het gaat erom dat ze sponsoren zoeken en uiteindelijk een bepaalde afstand afleggen. Om leerlingen te motiveren willen we er een shirt aan koppelen. Leerlingen zoeken sponsoren en bij een bedrag van 30 euro krijgen zij een shirt. Dit is een gepersonaliseerd Nike of Adidas shirt met het logo van Comenius erop, in actie voor de Hartstichting en eigen naam. Dit shirt wordt gedrukt door Muta. Zij krijgen een klein deel voor de onkosten en de rest van het bedrag gaat volledig naar de Hartstichting. Dit is een mooie motivatie voor de leerlingen en kunnen dit shirt vervolgens gebruiken voor de lessen LO, sportdagen en evenementen zoals Loop Leeuwarden. Hoe vet is dit? Daarnaast promoten we bewegen en leerlingen doen iets voor een goed doel op deze manier.

Aanmelden 

Vanaf 5 april kun je je aanmelden via onderstaande link. Je steunt daarmee niet alleen de Hartstichting, maar maakt zelf ook kans op mooie prijzen! www.sponsorloop.nl/hartinbeweging 

 Met sportieve groet,

Vaksectie Lichamelijke Opvoeding