dinsdag 16 maart 2021

A45: aanvulling op besluit toetsweek

Van een aantal leerlingen uit de voorexamenklassen hebben we de vraag gekeken of er voor de voorexamenklassen een uitzondering gemaakt kan worden betreffende de toetsweek en er toch enkele of meerdere toetsen verplaatst zouden kunnen worden tot na het paasweekeinde. 


We hebben besloten dat de toetsweek ook voor de voorexamenklassen gepland blijft op het oorspronkelijke afnamemoment, 25 maart t/m 31 maart. We zullen proberen om de overwegingen helder en goed toe te lichten zodat duidelijk wordt waarom dit de voorkeur heeft.

- Verplaatsing betekent het maken van een nieuw toetsrooster. We zouden dat rond volgende week maandag pas kunnen publiceren waardoor er lang onzekerheid zou zijn over de toetsweek en we waarschijnlijk pas vanaf dinsdag 6 april t/m maandag 12 april (op zijn vroegst) zouden kunnen toetsen. Dit heeft behoorlijk impact op periode 4. Het maakt deze periode een stuk korter.

- Verplaatsen heeft effect op de leerjaren in de onderbouw, zij kunnen dan minder vaak naar school dan de voorexamenklassen. Dat is nu al het geval, omdat de bovenbouw meer lesdagen en lesuren heeft, heeft de onderbouw minder lesdagen en lesuren. We moeten hier de belangen van alle leerlingen afwegen. 

- Verplaatsen betekent een paasweekend waarin geleerd moet worden voor toetsen. Dit terwijl we jullie vooral ook een adempauze gunnen straks.

- Meerdere leerlingen uit voorexamenklassen hebben ook aangegeven de toetsweek graag op het huidige moment te willen laten staan omdat ze hier in hun planning al rekening mee hebben gehouden. Last-minute wijzigingen zouden vervelend zijn voor leerlingen die goed gepland hebben.

Mocht je in de komende periode nog vragen hebben over dit soort zaken raden we je aan om deze bij de leerlingenraad aan te kaarten. 

We hopen op ieders begrip voor deze afwegingen. We hopen dat er vertrouwen is in de schoolleiding en in de keuzes die zij maken, dat daar de belangen van alle leerlingen op korte en lange termijn in mee worden genomen.

Jouke van Nuil, teamleider Havo 4 en 5

Matthijs van der Steege, teamleider Atheneum 4, 5 en 6