maandag 15 maart 2021

A456: Besluit n.a.v. petitie

Beste leerlingen,

Deze middag hebben we gesproken met de organisatoren van de petitie ‘uitstel van de toetsweek’. Gezamenlijk zijn we tot de conclusie gekomen dat de gronden waarop deze petitie gestart is in zich zelf correct zijn, maar dat de uitvoerbaarheid op dit moment ernstige complicaties zou opleveren. In dit bericht willen we daar kort op in gaan.

De toetsweek start op donderdag 25 maart en eindigt op woensdag 31 maart, 1 april is een organisatiedag waarop geen les is en geen toetsen worden afgenomen, vrijdag 2 april is Goede Vrijdag, maandag 6 april is Tweede Paasdag. Uitstel van de toetsweek zou betekenen dat we op dinsdag 7 april zouden kunnen starten. Het grote dilemma is dat uitstel volgens het leerlingenstatuut welleswaar correct zou zijn, maar dat er wel ruimte moet zijn voor inhaaltoetsen en herkansingen. Die komen te vervallen bij het opschuiven van de toetsweek omdat de deadline voor het inleveren van cijfers bij DUO op vrijdag 30 april is. Docenten moeten namelijk de toetsen nakijken (hebben normaliter 3 weken de tijd, nu anderhalve week). Pas daarna kunnen we herkansingen aanbieden.

Dit heeft als gevolg dat leerlingen die een SE-lijst hebben met ontbrekende cijfers niet deel kunnen nemen aan het examen en dat de herkansingen komen te vervallen. Wij vinden dit een zeer onwenselijke situatie en daarom hebben we besloten de toetsweek te laten staan op het huidige moment.

Wij begrijpen heel goed dat het toetsrooster zo vroeg mogelijk gepubliceerd moet worden. De afgelopen weken is achtereenvolgens gekeken naar externe toetsmogelijkheden, bijvoorbeeld NHL/Stenden, en tenten op het gymveld. Omdat we steeds werden ingehaald door een nieuwe realiteit en door besluitvorming van de overheid konden we het toetsrooster niet eerder publiceren. De roostermakers hebben de afgelopen weken ontzettend hard gewerkt om onderwijs überhaupt mogelijk te maken en daarnaast tot en met afgelopen zaterdag gewerkt om een toetsrooster te maken. Wij vragen daarom jullie begrip voor de late publicatie. Het signaal over het tijdig publiceren van het toetsrooster nemen we echter zeer ter harte en we gaan hierover in gesprek met de leerlingenraad. Voor vragen en opmerkingen kun je daar en bij je teamleider terecht.

Je kunt tegen deze beslissing in beroep gaan. In dat geval kun je dit schriftelijk indienen bij onze locatiedirecteur, dhr. Polter.

Succes in deze lastige tijd en laat het weten als we iets voor je kunnen betekenen.

Met vriendelijke groet,

Matthijs van der Steege, teamleider atheneum 4, 5 & 6

Jouke van Nuil, teamleider havo 4 & 5